Știi, se mai întâmplă. Se mai întâmplă ca într-o zi drăguță cu soare și cu speranțe aliniate la orizont să ți se spună că realitatea e alta. Se mai întâmplă din când în când să apară câte un adevăr, să te plesnească peste ochi și să îți râdă în față. Se mai întâmplă ca zilele care încep draguț să nu se termine la fel.

Sunt zile care ar trebui să fie altfel și sunt vieți care nu păreau că urmează să fie așa și e normal, pentru că de multe ori suntem victimele deciziilor celor pe care îi iubim. Partea bună este că nu la nesfârșit, partea bună este că orice durere, oricât de mare ar fi, trece.

Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru tine atunci când cineva se hotărăște să plece din viața ta este să îl lași să plece.  De ce?

1.Pentru că există șanse mari să se întoarcă, atunci când îi zâmbești, îi spui că îl înțelegi și îi respecți decizia. Pentru că, de cele mai multe ori, oamenii pleacă din nevoia de libertate, iar dacă te pui în ușă,  își vor dori și mai tare să plece. Din nevoia de a-și revizui dorințele, de a sta ei cu ei de vorbă singuri, iar dacă vei insista să rămână, din nou își vor dori și mai tare să găsească liniște.

Oamenii mai au rătăciri și nu neapărat în ideea că pleacă să rătăcească 2 luni, își fac de cap și se întorc, ci că au nevoie de confirmări sau poate să se convingă de lucruri și de ce simt, poate nu știu exact ce vor, dacă vor sau nu să fie în relație. Se mai întâmplă. Lucrurile nu sunt mereu albe sau negre…

Și nu are neapărat legătură cu tine, deși poate crezi asta, tu chiar nu ești cea mai rea persoană de pe Pământ. Dimpotrivă, tu îți știi valoarea, tu știi cine ești pentru tine și apoi pentru ceilalți, motiv pentru care nu vei face o criză, ci vei zâmbi, îl vei lua în brațe și îi vei da impresia că înțelegi, lucru care îi va da de gândit unui om care vrea să plece pentru că este neînțeles și nu se înțelege pe el. E evident că există un conflict în el acolo, ori dacă tu îl alimentezi și mai tare va rupe ușa. Imaginează-ți ce se petrece într-un om care se așteaptă să țipi și să trântești și care primește în schimb calm și înțelegere. Panică. Nu e așa că zâmbești puțin în colțul gurii?

2.Dacă nu se întoarce, l-ai condus demn spre ușă.

Se prea poate să nu se întoarcă și se prea poate ca asta să fie cel mai bun lucru care ți s-a întâmplat chiar dacă nu știi.  Iar tu, chiar dacă vei privi în urmă o vei face cu capul sus. Gândește-te că dacă pe front oamenii sufereau operații fără anestezie și cu toate astea reușeau să mai ajungă acasă vii, cu siguranță durerea nu e infinită, deși poate părea atunci când o simți. Dacă pe front, oamenii luptau într-un război care nu era al lor și nu ei hotărau când se termină, în iubire ai toate șansele ca tu să îi pui capăt. Pune-ți doar o întrebare: cam cât va mai conta asta peste 5 ani?

P.S. Nu lăsa ușa vieții tale să fie deschisă și închisă după bunul lui plac. Chiar și dacă se întorc, unele persoane nu merită să-i mai treacă pragul.

 

 

Comentarii

comentarii

Written by Andra FaraZahar
Din suflet mi-am făcut stilou, iar din scrum cerneală. Din orice scrum, dar nu de zahăr. Fără îndulcitori, fără conservanţi vi le spun verde în suflet. De mă vei vrea, de ma vei urî sau mă vei devora, fă-o cu înverșunare, oricum niciunul nu știm care cine suntem.