andrafarazahar
femeiacocheta

Știi momentul acela când pare că bărbatul s-a relaxat total în relație și nu te mai vede la fel cum o făcea la început? Când tu iubești și parcă te-ai muta cu totul în sufletul lui, iar el chiar nu se mai comportă cum o făcea odată, deși în continuare spune că te iubește?

Când aștepți să facă lucruri care ție ți se par normale pentru un om care iubește, iar el are așa o comoditate înfiptă undeva care îl împiedică? Când îi faci toate poftele și asta pare că trece pe lângă el fără să îl atingă? Când tu ești chiat mâhnită că el nu înțelege lucruri și apoi, când încerci să le discuți, îți spune: dar te rog, nu începe iar.

PANICĂ! PANICĂ! PANICĂ!

Felicitări, draga mea! Ai devenit o mamă cu normă întreagă în relația ta! Iar el un copil care face tot posibilul să o îndepărteze pe mă-sa din ceafa lui care îl critică mereu, îi reproșează și pare că se urcă pe el și îi suge toată bărbăția. N-o îndepărtează de tot, pentru că o iubește, dar încearcă și el să își păstreze identitatea de bărbat, iar asta se traduce prin lipsa aia acută de atenție pe care tu o resimți și prin a ajunge să îți plângi de milă că nu mai e ca la început .

Păi nu mai e, pentru că pe vremea aia tu erai întreagă, erai a ta și a nimănui altcuiva. Erai frumoasă și aveai o strălucire în privire pe care ai cam pierdut-o. Erai frumoasă, pentru că aveai multă încredere în tine, pentru că nu așteptai validare din partea cuiva. Acum tu te definești prin el, doza ta de atenție ca să fii frumoasă depinde de el și nu știu dacă te-ai mai văzut în ultimul timp, dar ți-au crescut niște tentacule, iar el are ventuze peste tot. E prea multă urmă de tine pe el, prea te-ai mutat de tot și cu toate în el.

Cum ar fi dacă tu ai învăța să fii din nou frumoasă fără să aștepți să îți confirme cineva asta, cum ar fi să te simți minunată fără să aștepți să pună el frumusețea în tine? Cum ar fi dacă te-ai dezbrăca de mămoșenia aia în care mai ai un pic și îi dai în gură cu lingurița și ți-ai recăpăta feminitatea, ți-ai aminti puțin cum stă treaba cu seducția?

Nu, acum nu ești în stare să seduci nici măcar o șosetă, acum ești ca o floare ofilită ce așteaptă să fie udată din când în când între două reprize de fotbal și o revizie la mașină. Care nu emană viață sau fericire, ci cerșește milă și atenție. Normal că nu se mai înghesuie nimeni să o aprecieze, bărbații nu își doresc victime își doresc femei care să înflorească, să se bucure de ele și să îi bucure mai departe. Și dacă floarea ofilită într-o casă e acolo și se ofilește în tăcere, tu te ofilești și urli și țipi despre asta. Iar el ce ar putea să facă? Să stea în fotoliu cu mâinile la urechi, să te îndepărteze sau să plece acolo unde e liniște și cineva îl vede ca pe un bărbat și nu ca pe un copil. Tu câtă iubire ai arăta pentru ceva care te face să te simți că nu ești niciodată suficient de bun, care îți fură orice urmă de identitate și vrea să te acapareze cu totul?

N-ai să-l schimbi și nici nu ai să reușești să instalezi armonia, continuând să ceri și să reproșezi. Îți e dor de început? Fii tu ca la început! Ai nevoie de atenție, atunci fii demnă de atenție, nu o cerși. Fii femeie așa cum trebuie să fie una: frumoasă, zâmbitoare, feminină, din nou deșteaptă și cu simțurile ascuțite. Fericirea femeii nu stă în mâinile bărbatului, fericirea femeii trebuie să vină din ea! Atunci când aștepți de la el să facă fericirea, ajungeți doi nefericiți pe calea nebuniei.

Nu pe el trebuie să îl schimbi, ci pe tine. Să redevii acea femeie pentru care el ar fi cucerit lumea. Îți amintești că îi dădeai sentimentul ăsta la început? Să îi fii liniște, să îi fii motivație, să îi fii iubire. Să îi fii femeie, nu mamă! Iar ca să poți face asta tu trebuie să fii întreagă, independentă EMOȚIONAL, plină de viață și senzuală așa cum erai când nu așteptai un bărbat să te facă fericită. Să te întorci la tine.

 

Ești magică! Poartă-te ca atare 😉

 

 

Comentarii

comentarii

Written by Andra FaraZahar
Din suflet mi-am făcut stilou, iar din scrum cerneală. Din orice scrum, dar nu de zahăr. Fără îndulcitori, fără conservanţi vi le spun verde în suflet. De mă vei vrea, de ma vei urî sau mă vei devora, fă-o cu înverșunare, oricum niciunul nu știm care cine suntem.