andrafarazahar

Tu știi că ea suferă? Oricât ar fi ea de deșteaptă, oricât de conștientă ar fi de diferențele de percepție ale femeilor și ale bărbaților, ea suferă când iubește și tu îți faci de cap.

Suferă atunci când…

…iubirea ei pare prea mare pentru cât ai putea tu aprecia vreodată, iubire pe care nici nu gândește să și-o ia vreodată înapoi și suferă pentru asta. Și nu pentru că tu nu apreciezi, căci știm amândoi că altfel nu ai mai fi acolo, dar pentru că nu îi mai arăți.

…când deși îți înțelege capriciile de bărbat, dar nu poate să înțeleagă și decizia ta de a trece peste principiile ei. Nu poate înțelege de ce nu e singura, de ce nu îți e suficientă atunci când tu ești tot universul ei. Și în loc să te enervezi, mai bine te-ai bucura, așa fac femeile care te iubesc, căci dacă ar fi înțeles prea mult înseamnă că ar fi avut alte interese. În loc să te enervezi, gândește-te cum ar fi fără ea și nu pentru că ar pleca neapărat, ci pentru că femeia din ea, încrederea în ea se stinge cu fiecare răzvrătire a ta.

…când, în comoditatea ta, ai uitat să îi amintești cât e de frumoasă, iar ea se învinovățește pe sine pentru asta. Relația ta nu e un meci de fotbal la care stai cu berea în fotoliu și mai înjuri pe alocuri pentru că nu s-a întâmplat cum vrei tu. În relație nu ești spectator, ești parte din ea, iar dacă vrei să fii fericit, ea trebuie să fie frumoasă. Și cine dracului vrei să o facă să simtă asta, alții? Tu știi cum se răsfrânge lipsa încrederii în ea asupra bărbatului? Printr-un comportament crispat, cu tendință de control excesiv, cu enșpe mii de nemulțumiri față de ea și de ce o înconjoară pentru care, ghici ce, tu vei fi vinovat, deși poate nu vei avea nicio legătură cu ele.

…când o înțeleg mai degrabă străinii, când îi dăruiesc mai mult timp oameni pe care nici nu îi cunoaște, când o ascultă alții pentru că tu pur și simplu te încăpățânezi să nu înțelegi. Pentru că orgoliul tău nu te lasă să vezi lucrurile decât ca pe reproșuri și refuzi să te pui în locul echipei adverse. O doare mă, când dormi pe tine și vede că sunt bărbați acolo care nu sforăie în bocanci lângă femeile lor și cu toate astea știe că niciunul nu ești și nu ar putea fi tu. Probabil că asta doare și mai tare.

…când lacrimile ei se usucă fără ca măcar tu să mai afli de ele, pentru că preferă să tacă de dragul unei armonii care întârzie să mai apară. De neputință  că duce în spate o relație cu un leneș în iubire care nu se sfiește să îi reproșeze că nu mai e femeie, dar care nu face nimic în legătură cu asta.

Femeia suferă când iubește un bou care s-a obișnuit să îi fie alături și în loc să aducă noul în relație, îl caută peste drum. Dar tu nu ești așa, nu? Tu ești bărbatul conștient de toate astea, care iubește arătând că o face. Nu?

Comentarii

comentarii

Written by Andra FaraZahar
Din suflet mi-am făcut stilou, iar din scrum cerneală. Din orice scrum, dar nu de zahăr. Fără îndulcitori, fără conservanţi vi le spun verde în suflet. De mă vei vrea, de ma vei urî sau mă vei devora, fă-o cu înverșunare, oricum niciunul nu știm care cine suntem.