Audio & Video – Andrei Neagu
Unora le-am fost dor, altora le-am fost dorinta, pentru unii am fost mijloc pentru altii am fost cale. Unii m-au atins, altii m-au avut. Unora le-am fost joc de poker, altora le-am fost linistea sufletului lor. Unii m-au devorat, altii s-au hranit cu mine. Unii m-au ascultat tacand, altii m-au ascultat vorbind iar altii m-au auzit fara sa ma asculte.Unii m-au pustiit, pe altii i-am mistuit.

Eu sunt femeie. Sunt una dintre cele despre care scriu sau putin din fiecare sau toate deodata. Iar tu, de esti barbat, ma vei vrea, ma vei vrea cum m-au avut unii sau altii. Vei vrea coapse lungi si ochi verzi, vei vrea privire insinuant de inocenta, vei vrea par lung pe spate gol. Vei vrea sa ma privesti fumand, ca si cum as trage din propriile-mi secrete, nepasatoare, cu degete lungi si incheietura subtire, cu privire pierduta, privind in jos, in josul tau. Ma vei privi fumandu-te, din dragoste pentru foc si pentru mistuire, cu vinovatia buzelor rosu-sangerii care iti vor sufla in fata tacere, cu aroganta unei zeite a focului demonic. Ma vei vrea in genunchi. Tu, barbatule, nu te vei satura sa iti alerg goala prin minte vei vrea sa ma gusti, vei vrea sa ma ai, vei vrea sani zvelti si buze mari si le vei vrea acolo unde le vei pune tu, le vei vrea doar pentru mainile tale, in ciuda celorlalti barbati. Imi vei vrea mintea, imi vei vrea gandurile, chiar daca nu iti voi trebui cu totul. Doar esti barbat. Vei vrea joc, vei vrea dorinta, arta, filosofie, geografie pe trup, intriga, noutate, vei vrea iubire, vei vrea istorie sau macar sfaturi dintr-ale femeilor.

Tu, femeie, ma vei uri si ma vei devora in acelasi timp. Ma vei uri pentru ca sunt femeia pentru care ti-ar pleca barbatul de acasa, sunt femeia cu care, poate, e de mana acum cel pe care l-ai iubit, sunt femeia despre care iti povesteste cel mai bun prieten al tau pentru care ai sentimente, sunt femeia care ii antreneaza mintea fostului tau, sunt femeia care excita minti si intriga alte parti ale corpului, sunt femeia frumoasa care te invata sa fii femeie. Ma vei devora pentru ca sunt tu, sunt suflet de femeie, pentru ca amandoua ne vom dori brate mari sa ni-l mangaie, pentru ca amandoua am fost singure si stim ce inseamna, pentru ca la final ne avem doar noi pe noi, femeile, dupa ce ei pleaca.

Din suflet mi’am facut stilou iar din scrum cerneala. Din orice scrum, dar nu de zahăr. Fără îndulcitori, fără conservanţi vi le spun verde in suflet. De ma vei vrea, de ma vei uri sau ma vei devora, fa-o cu inversunare, oricum niciunul nu stim care cine suntem.