Ba chiar îl rog să mă înșele!

– Dacă el se culcă cu altă femeie înseamnă ca și-a dorit altceva decât o noapte în brațele tale.

-Ba chiar îl rog să se ducă o noapte, după sute dormite cu mine în brațe, între picioarele altei femei, că în brațele unei femei e totuși greu să dormi ca bărbat dacă nu simți. Să se ducă să își ia porția de nou, să se ducă să se simtă bărbat. Să se ducă și să o facă fără să știe nimeni, nici eu și nici prietenii lui și nici el să nu mai știe dacă îl întrebi peste ceva timp. Dar chiar îl rog să iasă cu băieții în club într-un weekend după atâtea petrecute cu mine, să se mai uite și el după un fund, un picior, să-și imagineze poziții, să le și încerce și să vină acasă. Dar să nu conducă dacă bea, pentru că altfel mă apucă nervii. Să mă cheme că îl iau eu acasă, la orice oră o fi. Are voie să fie bărbat, dar n-are voie să fie prost.

– Și nu te deranjează să te înșele?

– Să mă deranjeze realitatea? Ce tâmpenie mai e și asta? Pai hai să îți explic. Daca eu sau ea sau voi bărbații ne ascundem după vișini, nu înseamnă că dorința nu există, nu înseamnă că lucrurile stau altfel. Și nu înseamnă nici că e nefirească această dorință. Da, dacă se culcă cu altă femeie înseamnă că și-a dorit altceva decât o noapte în brațele mele, înseamnă că și-a dorit să respire o noapte după sute de strâns în brațe. Așa și? Și nu înseamnă nici de departe că e vina mea. Oricât de deșteaptă, frumoasă, inteligentă, creativă ar fi o femeie, chiar și mixul ăsta de calități, pe toate să le aibă, bărbatul de lângă ea, oricât de mult ar iubi-o, își va dori la un moment dat să guste altceva. Altceva de mai proastă calitate sau nu, nu contează, e altceva. Iar asta nu schimbă iubirea pentru ea, e ca și cum s-ar duce sa joace un fotbal și mai stă și la o bere. Dacă ăsta e înșelat, chiar îl rog să mă înșele. Dar ăsta nu-i înșelat, ăsta e un rău necesar, dacă vrei, omul se întoarce acasă liniștit, calm, descărcat, fără scandal și toată lumea fericită. Și un secret ar fi că te „înșală” mai greu cu atitudinea asta a mea, că nici palpitant nu i se mai pare să facă ce îi interzici și e și riscul mai mic să găsească refugiu în nepăsarea acelei femei, inițial considerată mijloc.

– Și nu te deranjează că te-a mințit? Femeile se transformă când se simt mințite, apocalipsa e pistol cu apă pe lângă femeia mințită, oricât de mică ar fi minciuna.

– Eh, nu minciuna în sine e problema, ci frica de a pierde, de a pierde bărbatul, de a pierde în fața altei femei, de a nu pierde controlul, de parcă ar putea, nebunele, să controleze ceva vreodată ce nu ține de ele. O să îmi sară lumea în cap acum rău de tot, dar bărbatul care nu minte femeia de lângă el, nu ține la ea. Femeile nu își doresc adevărul, femeile își doresc să le faci fericite, iar dacă o faci inteligent și cu tact, nici nu mai contează că tu nu știi cum o cheamă pe domnița care s-a desfăcut ca o floare, pentru că ai plătit-o sau nu, acum câteva seri. Tocmai de aia spuneam că nu trebuie să știe nici măcar prietenii tăi, că femeia-i dracu’ gol, nu știi niciodată ce influență are asupra lor. Nu-s ciudate? Se vor fericite, dar vor să știe adevărul, pe care adevăr nu-l pot duce. Mai bine ești tu mai deștept ca toți și nici capul nu te doare…

– Și atunci ce numești înșelat?

– Înșelatul e ăla când femeia de acasă așteaptă și speră că o să o iubească din nou bărbatul, care e mutat cu sufletul în altă casă, în altă femeie… Deși și ăsta are rezolvare. Dar asta e altă poveste. Cu altă ocazie.