Oricât de bogat va fi un bărbat nu va putea să cumpere înapoi sufletul pe care femeia l-a investit în el, nu va putea cu toți banii din lume să panseze craterele pe care le-a lăsat când a ales hârtia, în locul inimii. Când a ales „trebuie” în locul lui „te iubesc” . Când a ales lupta de unul singur într-o competiție care nu îi va aduce decât satisfacții temporare, în locul luptei în doi cu mângâiere pe gât și săruturi de încurajare. Niciun bărbat nu va putea cumpăra bilet pentru momentul în care a fost cel mai iubit om de pe pământ, iar de va insista îl va costa prețul fericirii lui. Pentru că nicio femeie nu își va putea pune iubirea în seif, până la momentul în care el se va întoarce, căci în timp, cifrul se uită dacă nu-ți trebuie și despre oameni știi când pleacă dar nu și când se întorc. Și degeaba va veni cu teancuri de bani, pentru că sufletul femeii nu îl îmbraci cu mătăsuri și cașmir. Pierderea iubirii nu se stinge cu șampanii scumpe, nu se repară cu cărămizi de bani, nu se cârpește cu fire de aur.

Unei femei îi va fi greu să ierte o inimă ce a ales să-i clănțăne dinții de frig sub plapuma bancnotelor, când ea stătea cu brațele deschise să învelească. Și oricât de cald și bine i-ar promite ea inima să îi asigure acum, te-ar putea ierta pe tine, dar nu va putea ierta banii care te-au furat, iar ei fac parte din tine acum. Siguranța materială nu mai înseamnă nimic pentru o femeie, când tocmai asta a fost motivul pentru care el n-a fost sigur într-o iubire. O iubire în care ea a investit cu tot sufletul și deși au trecut ani,  ea încă resimte falimentul. Nicio haină de blană nu va putea să învelească sufletul unei femei care se luptă cu iubirea ei, când el a plecat și-a lăsat-o goală. Nici perle nu îi vor mai trebui când sufletul îi poartă șiraguri de lacrimi. Nici diamante, când ea însăși e cenușă.

Banii nu sunt o calitate a bărbatului, banii sunt o opțiune. Te costă timp, te costă energie și, câteodată, te costă tot atunci când nu știi să investești. Când investești cu sufletul în afaceri și în iubire cu bani. Iubirea nu e business, iubirea nu e joc de poker. Nu poți să zici fold, să arunci cu iubirea și să te aștepți să se oprească jocul până când te întorci tu pregătit cu jetoane mai multe. Dragostea o joci acum, altfel dacă părăsești masa îți asumi. Când te joci cu sufletul poți să pierzi all-in, dar nu poți să dai re-buy. Sau nu după ani de zile.

Și ca și-n poker, norocul îl ai până când pierzi. Sper să nu fie nevoie să testezi femeile din viața ta care te-au cunoscut abia atunci când aveai totul, pentru că vei vrea să te întorci la femeia care te-a iubit atunci când nu aveai nimic. Poate asta va fi lecția ta, să ajungi să ai tot, să realizezi că lucrurile scumpe nu mai sunt scumpe atunci când le ai, iar ce nu vei mai putea avea devine de necumpărat. Pentru asta, îți urez mult noroc.

Bărbatul trebuie să fie bogat și sărac în același timp. Suficient de bogat cât să își permită lucrurile pe care și le dorea când nu era și suficient de sărac cât să aibă timp pentru ce iubește.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *