Un bărbat deștept va ști întotdeauna cum să schimbe subiectul atunci când femeia îi cere telefonul și va face cumva să îi dea de înțeles că îi strică surpriza pentru ea. Același bărbat deștept va trebui să gândească o surpriză în cel mai scurt timp. Mă poate contacta, am idei grămadă.

Un bărbat deștept nu va atenta niciodată la grupul ei de prietene, nici măcar la beție. Pentru specia de om numită „prietenă” va veni la doamna deșteptului și se va mândri cu asta. Sigur, sub o formă învăluită de compătimire asezonată cu milă și repulsie față de porc, dar cu sufletul râzând și cu încrederea revalidată. Bărbatul deștept trebuie să fie de acord cu mine că doamna lui nu merită ca prietena ei să-și ia figuri nejustificate în fața ei. Nu se face.

Un bărbat deștept va ști să șteargă după el. Astfel că pe Andreea din telefon nu o va chema Andreea, o va chema Bogdan, cu un punct după. Sau un emoticon de bere, să nu trezească suspiciune. Același bărbat deștept nu va dormi niciodată fără cod la telefon, decât dacă nu doarme cu el sub pernă și știe sigur că nu se zvârcolește noaptea.  Deși conversațiile sunt șterse, nu se știe niciodată cum Andreea se va îmbăta într-o noapte plină de dor sau mai rău, îi va vomita pe ușă.

Un bărbat deștept își va verifica constant opțiunea de nearby friends, iar același bărbat, dacă a găsit-o activată, va ști că mașina nu e un loc sigur pentru discuții corp la corp cu diferite doamne. Pentru că există o altă doamnă care ascultă. Nu vreau să vă sperii, dar cunosc cazuri. Spor la cotrobăit!

Un bărbat cu neuronii în priză, va ști că pe Facebook șe șterg conversațiile, dar rămân persoanele pe care ți le recomandă chatul, în cazul în care vrei să mai vorbești cu ele stând cu nevastă-ta în pat. Astfel că nu este cel mai recomandat mijloc, Whatsapp-ul în schimb este mai sigur. Loc unde, desigur, va lăsa mereu la vedere last seen-ul. Nicio explicație pentru care acesta e scos nu va fi vreodată crezută. Chiar și dacă într-adevăr n-are legătură cu femeile.

Un bărbat cu o inteligență peste medie va ști să stabilească de la bun început care cum se poziționează. Astfel că a doua domnișoară, pentru binele ei, al lui și al tuturor va trebui să știe clar cine e și de ce este acolo. Altfel s-ar putea să vrea mai mult, iar cea dintâi să reacționeze. Violent. Această poziție va trebui comunicată clar și răspicat de către mai sus semnatul. Se poate vorbi despre sex, se poate chiar studia în mod practic, dar niciodată nu o vorbești pe doamna de rău. Când domnul își zice în sine că o iubește pe doamna, nu o pune niciodată într-o lumină proastă, din respect. Mârlănia, are și ea niște limite, ce dracului. Nu știi ce se întâmplă, cine aude, și rămâi cu mâna la inimă. Altfel mai ai o șansă să o dregi cu „ea e curvă, tu ești importantă”. Să fim bărbați cu caracter, da’nu?

Dacă e prins, același tip de bărbat nu se va agita. Poate chiar începe să râdă, asta va scurtcircuita mintea doamnei. Este indicat a se  trece peste „ce ai căutat în telefon”, asta enervează și mai tare și poate explica, cu calm, că nu avea de ce să se ferească și totul nu este decât un film, iar doamna un bun regizor. Până în pânzele albe.

Orice bărbat deștept, dacă va pune în practică toate aceste lucruri va fi prins la un moment dat. Pentru că niciun bărbat, oricât de deștept ar fi nu se poate pune cu mintea femeii geloase și cu trezirea bruscă a neuronilor ei când miroase ceva, indiferent de culoarea părului. Și niciun bărbat oricâte circumvoluțiuni, nu va mai putea drege urmele pe care găinăriile lui le lasă în mintea și în sufletul celei care îi e alături, care vor fi amintite întru veșnica pomenire la fiecare ceartă.

Un bărbat deștept va ști să jongleze cu femeile. Un bărbat înțelept, în schimb, va ști că nu o poate face la nesfârșit și se va lupta o viață cu neputința de a da înapoi ce a luat. Încrederea. Bărbatul deștept va ști să fenteze și să ascundă, va ajunge chiar la nivel profesionist. Bărbatul înțelept va ști că nu e nevoie, pentru că a ales ce a iubit. Și pentru că Universul, face cumva el într-un fel și i-o dă după ceafă, în ciuda tuturor calculelor atent făcute.

Bărbatul deștept înșală, bărbatul înțelept iubește.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *