[sg_popup id=7]

Ce bune ar fi o cheie franceză și o șurubelniță dacă am putea să intrăm acolo în mintea bărbatului și să schimbăm niște șurubele, nu? Să vezi skilluri de instalator ce ar căpăta femeia, dacă ar ști că se poate. Dar nu se poate, ce să-i faci.

Se spune că oamenii nu se schimbă, adică dacă l-ai luat din cârciumă, din cârciumă o să îl iei toată viața. Dacă l-ai luat din bibliotecă, tot de acolo o să îl iei toată viața. În mare parte adevărat, nu o să poți face arhitect din fotbalist sau pictor din IT-ist, dacă omul nu are niciun fel de inclinație. Depinde, totuși, aici de voința femeii și de materialul din care e construit bărbatul, se mai întâmplă și miracole.

Femeia are o dorință arzătoare de când se știe, ea vine aici cu o misiune pe pământ: să schimbe bărbatul după bunul plac. Să-l schimbe pentru ea. Dacă s-ar putea să fie un umil și fidel supus, să zică „da, iubita mea” la orice, „cum să nu, se face imediat, iubita mea”, „nu, nu mai ies, stau cu tine și îți fac și un cadou pentru asta”. Iac! Păi se mai numește el bărbat dacă nu face pe rebelul un pic? :))

Păi în primul rând bărbatul îl schimbi când renunți la ideea că el trebuie să îți sugă ție tocul. Bărbatul se schimbă singur, nu îl schimbi tu, dacă are pentru cine. Dacă tu arunci acum cu farfurii după el în încercarea de a-l opri să iasă cu băieții, comportamentul lui firesc va fi să își dorească să iasă și mai tare cu băieții. Pentru că e bărbat și doar nu o să facă ce vrea femeia. Nu contează, tu poate ai dreptate că trebuia să faceți alte lucruri împreună cum stabiliserăți, dar el nu o fi prost să cedeze pentru că țipi tu și îi impui: Nu ieși!!. El o să zică în mintea lui: Eh, pe dracu’, ți-arăt că ies?. Chiar dacă și în sinea lui tu ai dreptate, nu ți-o va da niciodată. De ce? Pentru că e orgoliu de bărbat și orgoliul nu îl provoci, ci îl păcălești. Și are dreptate, care-ai fi în locul lui ai face la fel…

Spuneam că bărbatul se schimbă dacă are pentru cine, asta înseamnă că ar cam trebui să te iubească. Nu, asta nu înseamnă că trebuie să te apuci să faci bărbatul să te iubească. Asta e o inepție, iubirea nu se face cu pași, ea există sau nu. La fel cum nu înseamnă că iei bărbați de pe stradă și te apuci să îi schimbi, cred că asta era lămurită și că e vorba despre omul cu care ești într-o relație, pe care în prealabil l-ai ales ca fiind potrivit pentru tine, dar mai are nevoie de mici ajustări pe ici pe colo. Dacă îți alegi tu unul așa pentru că îți place cum arată, dar nu vă potriviți pe nicio parte și vrei tu să faci să fie, păi îți urez succes la lupta cu zmeii, Changewoman. Nu mai citi mai departe, că nu ai de ce.

Revenind, femeia cu precădere are o abilitate înnăscută, abilitatea de a schimba lucruri în detaliu. De a face un apartament să arate a acasă, de a îmbina niște haine astfel încât să reflecte o imagine sau o personalitate, chiar și de a modela bărbați. Ea poate fi o motivație de schimbare a bărbatului, cu condiția să nu facă din asta un scop și cu o altă condiție, aceea de a avea răbdare și a-și stăpâni emoțiile. Comportamentul ei, va genera comportamentul bărbatului, așa că primul lucru pe care îl poate face în schimbare este să se schimbe pe ea. O atitudine a ei care se bazează pe reproșuri, va genera o atitudine a bărbatului care să susțină în continuare reproșurile.

Exemplu 1

”N-ai dus gunoiul? De ce n-ai dus gunoiul??”. (dau exemplul ăla în care n-am înțeles de ce dracului e responsabil bărbatul cu gunoiul, zici că e o lege nescrisă moștenită din moși strămoși,  lucru pe care și el, săracul îl sesizează și îl enervează, dar ce, l-ai văzut atârnând de mașina de gunoi cu lopata în mână?)

”N-am avut chef” sau „Am uitat” va spune bărbatul, scurt, scărpinându-se la fermoar, urmând ca femeia să explodeze.

sau

Vai de mine cum poți să îți iei tricoul ăla atât de urât, tu te uiți la tine? Unde mergi cu mine pe stradă așa?”

„Hai domne, lasă-mă, e perfect așa, mergi cu alții pe stradă dacă nu îți convine”

Exemplu 2

„Iubi, poți, te rog frumos, să duci tu gunoiul, în timp ce eu pregătesc popcornul să ne uităm apoi la film?” *

„Să fie cu unt!” va spune bărbatul deja cu gunoiul în mână.

sau

„Poate vrei să porți mai bine tricoul X, ție îți stă foarte bine în verde, mai ales cu blugii ăștia, dar lasă că dup-aia tre’ să îmi iau pistol când ies cu tine :)) ” **

„Care mă, ăsta verde? zici tu că vine mai bine?” zise el cu mâna deja pe tricou.

Și așa se poate continua, până la discuții despre mașini, casă, afaceri etc.,  însă nu faceți un obicei din manipulare. Bărbatul nu are neapărat o problemă cu schimbarea, ci cu faptul că femeia e nemulțumită de el și că îi mai și transmite asta într-un mod critic și acid. Are o problemă cu felul în care femeia îi anulează bărbăția (în mintea lui, deși cel mai sigur nu asta e intenția ei, ci e doar impulsivă) și reacționează exact pe dos. El poate chiar își dorește o femeie cu care să poată discuta, să se consulte, dar când femeia îl ia pe NU în gură, mai bine iese cu băieții care îl înțeleg. Poate și el știe că i-ar trebui o părere referitor la cum să se îmbrace, dar când părerea conține reproșuri, mai bine se lipsește. Poate i-ar plăcea și lui să aibă acasă femeia aceea care să poată înțelege o dilemă în care e, fără să îl adâncească mai tare în stări de nervozitate.

Bărbatului îi place să creadă că schimbarea vine de la el și așa trebuie să fie, tu poți doar să îi sugerezi pe un ton cald și să fii atentă cum formulezi. Să îi spui în așa fel încât și dacă simte că încerci ceva,  să simtă că are de câștigat, să analizeze el acolo și să zică: bă, are dreptate. Dar când țipi, nici timp de analizat nu mai are, dar de dat dreptate. Și în același timp să accepți și tu că poate nu ai dreptate, să îl lași să zică nu și să fii ok cu asta, dar măcar fiind calmi îți poate explica și de ce nu.

O femeie poate schimba bărbatul, îl poate motiva, îl poate încuraja, îl poate face să fie mai bun. Sunt bărbați care cu gura lor afirmă: m-am schimbat de când sunt cu ea. Important e ca tu să fii acea femeie care să trezească schimbarea în el, care să îl ambiționeze și care să îl înțeleagă, care să nu își dorească să schimbe bărbatul pentru a fi perfect pentru ea, asta e o iluzie, căci te vei trezi cu oameni lângă tine pe care nu ți-i dorești, ci să schimbe lucruri mici pentru binele lui și apoi al vostru. Nu vei putea face asta decât cu iubire, cu răbdare și schimbându-te pe tine.

Atenție! Chiar nu poți schimba un bărbat cu totul, trebuie doar să accepți că nu sunteți potriviți unul pentru celălalt. Plus că nici cu bărbați spălați pe creier nu mai ai ce face. Ceea ce manipulezi să ai, nu îți va fi dat ție. În rest, fiți creative și calde în cuvinte.

Îmi dau seama acum la sfârșit, că funcționează pentru ambele sexe, de fapt.

––––––––––––-

* Acel „poți” îl va determina să arate că poate. Mai departe îi arăți că nu face singur lucruri, ci ai duce chiar tu gunoiul dacă nu ai fi ocupată să faci ceva care vă va mulțumi pe amândoi mai apoi. Practic, îi induci și ideea unei recompense, aceea de a vă uita împreună la film dacă duce acum gunoiul, efect pe care nu l-ai obține dacă i-ai spune: Dacă duci acum gunoiul, ne uităm apoi la film. Eh, fleoșc, dar pot să mă uit si singur dacă mă condiționezi, va zice.

** Subconștientul nu percepe „poate” și se va transforma mai mult în da, vreau. Acesta va fi întărit de explicația drăguță că îi stă bine în culoarea verde și de ce efect va crea asta asupra ta și a celor din jur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *