Ați întâlnit vreodată vreo femeie mulțumită? Femeile niciodată nu au în ce se îmbrăca și în același timp nu mai au spațiu pentru haine. Își cumpără în neștire măști, creme, tratamente faciale, deși băile lor sunt adevărate laboratoare chimice, temple de îmbălsămare, astfel că el, când rămâne fără gel de duș, săracul, se uită la sutele de sticluțe ca vițelul la poarta nouă și până la urmă alege săpunul lichid de mâini, să fie sigur că nu iese colorat din duș sau fără păr în cap. Ce să înțeleagă el, bărbatul, care, atunci când va fi inventată sticluța care să conțină gelul de duș, șamponul, spuma de ras și after shave-ul, toate la un loc, se va declara cel mai fericit om de pe planetă?

Oricâte bijuterii ar avea, niciuna nu se va potrivi la noua ținută. Ele nu pot purta aceeași rochie la un eveniment la care vin cel puțin două persoane ca la celălalt. Oricâte oale și crătiți vor cădea pe voi, când deschideți ușa de la încăperea în care au fost depozitate, ei tot îi vor mai trebui vreo două noi apărute, căci altfel nu se va coace prăjtura X. Oricât de sălbatic ai lipi-o de uși și oricât de tare va striga că îi place, va vrea să faceți dragoste cu ea și oricât de mult ați face dragoste cu ea, va vrea omul să o tragă de păr, să o scuipe în gură sau să o pleasnească peste față. Își va dori poezii, chitară, filosofie, apoi se va plictisi și va vrea logică și exactitate, va vrea sex tantric și ezoterism, apoi ai face bine sa termini în cinci minute că are o durere, nu se știe exact pe unde, dar are o durere. Ce să mai înțeleagă el, bărbatul, că dacă dă să te tragă de păr, zici că e pervers, iar dacă dă sa fie tandru și te ia ușor, zici că nu se pricepe.

Cum să fie femeile înțelese, dacă nici măcar ele nu se înțeleg? De multe ori, toate aceste dorințe și așteptări, capricii, sutele de mii de capricii, mai exact, nu pot fi satisfăcute de bieții oameni. Nu pot fi satisfăcute, o dată pentru că ei chiar nu au de unde să știe, dacă nu le spui, și apoi pentru că, mulți, chiar dacă ar înțelege, NU POT să țină pasul.

Ei le iubesc pentru că nu le înțeleg, ele nu îi mai iubesc că nu sunt înțelese. Ei accepta că nu pot înțelege, oamenii gândesc logic, nu poți înțelege ceva fără logică, în speță femeia. Ele nu pot accepta că nu sunt înțelese și pun asta pe seama lipsei iubirii. Exemplu: el nu crede că va fi atât de grav să nu ajungă la ziua ei de nume, având în vedere că are cinci întâlniri cu clienți importanți sau, mă rog, își ocupă timpul cu lucruri care îi aduc bani, și se gândește că oricum ziua ei de nume e cel puțin o dată pe an și pot sărbători și în weekend. Logic, nu? Păi ea, ea se va simți neimportantă, neiubită, neapreciată, nemângâiată FIX de ziua ei de nume, care este O SINGURĂ DATĂ PE AN (pentru numele ăsta) , iar nemernicului, pe care ea îl iubește și căruia i-a făcut și i-a dres, nu i-a păsat și a preferat să se întâlnească cu alți oameni în loc să vină cu cadou unde ea îl aștepta ca pe sfintele moaște. Bașca își mai luase și o lenjerie nouă, tot pentru el, dar e ultima oară când mai face asta că ce rost mai are, că sigur e cu vreuna. Emoțional, nu?

El va întreba apoi de ce e supărată, ea va spune că nu are nimic și se va aștepta ca el să intuiască. El o va lua de bună că n-are nimic și va afla la cearta următoare, probabil mâine, ca ea a fost supărată acum și încă alte trei dăți. Ce să înțeleagă el, bărbatul, că dacă faci bani nu e bine, dacă nu îi faci iar nu e bine.

Bărbații nu trebuie să vă înțeleagă, dragilor, ei pot să vă iubească, voi trebuie să vă înțelegeți pe voi, voi trebuie să le înțelegeți iubirea în forma ei primitivă. Trebuie să vă înțelegeți nehotărârea, toanele. Ei nu pot fi și poeți și artiști și II-iști și doctori și golani și înalți și cu mușchi și romantici și perverși și clarvăzători și alpiniști și spontani și amuzanți, deodată. Nu pot fi cu pensula într-o mână și cu pistolul în cealaltă, nu pot fi jucători de fotbal în divizia A și doctoranzi în fizică cuantică. Mulți nu știu să facă surprize, pur și simplu nu sunt creativi, dar dacă i-ai spus tu sau prin vreo prietenă subtilă, că îți dorești ceva și s-a asigurat că vei avea, ce mai contează dacă a fost ambalat în hârtie roșie sau galbenă? Poate și el își dorește să știi să gătești Foie Gras cu jeleu din vin de Porto, dar nu te schimbă cu una care știe, te duce la restaurant. Poate și el te vrea mai ordonată și îți pune haina în cuier, asta nu înseamnă că o să se însoare cu menajera. Poate și el ar vrea să știi să dansezi într-un fel anume, dar nu te schimbă cu animatoarea.

Dacă tu nu îți conștientizezi natura ta de femeie, dacă nu îți civilizezi capriciile, vei ajunge să fii femeia care schimbă bărbații în funcție de toane, pentru că ei nu pot fi toți deodată. Da, sigur că o să sari în sus că o femeie nu pleacă niciodată de unde îi e bine. Dar vezi, totuși, că poate ți-e bine și de fapt te răsfeți. Și vezi că s-ar putea să te răsfeți pe reputația ta, bărbații nu te numesc răsfățată, te numesc curvă. Pe ei nu îi deranjează să-i numești tu porci apoi, pe tine te va deranja sigur să fii curvă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *