Te-a rănit? Ducă-se. Te-a dezamăgit? E bine că nu o mai face în continuare. Nu te-a văzut cum erai tu de fapt? Nu te chinui să devii cunoscută acum, căci nu îi va părea rău când te va vedea la brațul multor oameni care nu s-ar opri să te cunoască mai mult, iar pe măsură ce ei se înfruptă din tine, tu te răzbuni pe tine, nu pe el.

Nu ți-a permis să ieși, să faci, să te afirmi? N-a fost vina lui, tu i-ai permis să nu-ți dea voie. Acum nu te arunca să trăiești în 3 luni cât n-ai făcut-o într-un an, căci te vei murdări tare și oricâte dușuri vei face și oricât îți vei freca pielea, nu-ți vei putea curăța și sufletul.

Fii liberă! Fii liberă să simți, să te cunoști, să te cerți și să te ierți. Fii liberă să cunoști oameni, fii liberă să întinzi mâna să faci cunoștință, dar nu te arunca cu sufletul înainte, căci te vei arunca pe tine,  nu-i lăsa să cunoască părți din tine pe care nu le cer și nu le face cunoscute răni care încă supurează. Oamenii sunt curioși să știe diagnostice, dar nu înseamnă că toți sunt doctori și chiar de-ar fi, nu se prea aruncă la cazuri pro bono. Nu-i lăsa să cunoască din tine mai mult decât merită și nu ieși cu bandajele la vedere. O femeie nu trebuie să fie demnă de milă, trebuie să fie demnă și atât.

Fii liberă să îți schimbi hainele, parfumurile, stilul vestimentar, însă nu scurta prea tare hainele față de cum erau înainte, căci vei ajunge mai goală cu fiecare despărțire, iar dacă material mai pui pe tine, craterele din tine cu greu le mai acoperi. Fii liberă să îți schimbi culoarea părului, coafura. Schimbă-le dacă simți, însă nu adopta culori care nu ți se potrivesc, care țipă atenție, căci vei țipa mai tare în pernă noaptea când vei ajunge să nu te mai cunoști. Vei urla din toți rărunchii sufletului tău de femeie când îți vei da seama că n-ai devenit liberă să faci ce vrei, că liberă ai fost dintotdeauna și ți-ai luat o mare țeapă devenind ieftină.

Nu „cerși” cadouri care să te valideze, sunt mulți care își permit, dar puțini care își mai permit să le facă din inimă. Ești liberă acum, dar vulnerabilă. Amintește-ți că mulți bărbați sunt ca politicienii, gata să-ți ofere un umăr și să te sprijine, dar puțini își mai aduc aminte ce au promis apoi. Sigur, sunt și excepții, însă e bine să ții un ochi deschis. Corpul tău e un templu pentru frumusețea din interior, onorează-l și prețuiește-l.

Fii liberă, mă, femeie! Fii liberă să te iubești, altfel nimeni nu o va face și în niciun caz așa cum te aștepți tu să o facă. Ține doliu după relație! Un doliu colorat,  în care să îți amintești ce te face fericită, să îți amintești cum erai înainte și cât de norocoasă ești acum să fii mai înțeleaptă. Să îți amintești să strălucești din cele mai umbrite colțuri de suflet ale tale. Ieși, distrează-te, amețește-te, dar nu-ți ameți viața. Fii liberă, nu ieftină!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *