Un bărbat trebuie să fie îmbrăcat mișto, dar un bărbat nu trebuie să uite măsura. Să vă explic. Un bărbat îmbrăcat mișto, nu mai e ce trebuie dacă nu are atitudinea în direcția a ce poartă. Un bărbat îmbrăcat la costum, cu vestă, cu cravată, cu batistă, cu palton, cu servietă, cu pantofi și șosete colorate și cu tot ce îi trebuie gentilomului din Kingsman, dar cu o atitudine falsă și constipată, e un bărbat nasol care miroase a epatare și a nesiguranță, deși probabil poartă un parfum scump. E grotesc!

Se vede, băieți, se vede. De ce nu așteptați voi să ajungeți la nivelul ăla? Sau altfel, de ce nu munciți să ajungeți la nivelul ăla? Știți cum se vede? Se vede pe fețele voastre când vă dați jos din Pelicanu’ și nu e o problemă că mergeți cu taxi-ul, e o problemă că nu sunteți voi confortabili cu asta. E o problemă pentru că știți și voi că un bărbat autentic de nivelul ăla, se dă jos dintr-o mașină de câteva jdemii de euro bune spre sută, dacă nu cumva îi deschide portiera șoferul. E o problemă pentru că știți și voi că bărbatul autentic la nivelul ăla nu se filmează să pună pe Facebook și nu are poze în cluburi, ci de la dineuri. Un bărbat de nivelul ăla nu îl găsești în parcare la Victoriei la țigară, nici măcar pe Dorobanți, îl găsești la Fortnum & Mason sau pe Bond Street. Ar trebui să știți că un bărbat de nivelul ăla știe să bea whisky-ul fără cola sau Red Bull, știe să asorteze vinul la felul de mâncare și tot bărbatul ăla ține de mână femei elegante, nu vulgare.

De ce nu mai bine învățați voi să fiți bărbați și lăsați parada? Uite, primul lucru pe care ați putea să-l învățați e măsura. Măsură în vorbe, măsură în aparențe, măsură în alcool, măsură în epatare. Nici aroganța nu are ce căuta la un bărbat ca acela, pentru că genul ăla de bărbat și-a educat și mintea și valorile. Puteți învăța ce înseamnă să fiți autentici și să lucrați la maniere, puteți învăța ce înseamnă protocol și cum să nu vă scoateți ochii cu tacâmurile ălea multe la masă. Să apreciați un pian sau un concert de vioară. Poate vreți să începeți prin a învăța să fiți sinceri cu voi și să învățați ce înseamnă asumarea, să învățați curajul de a vă urma sentimentele și onoarea de a pleca atunci când ele nu sunt împărtășite. Puteți învăța în primul rând să respectați femeia, până unde și până când să pășiți în sufletul ei și să o faceți cu permisiune. Poate ar trebui să învățați până unde merg întrebările și de unde încep gafele, poate și faptul că puterea nu înseamnă mereu forță, iar un bărbat puternic nu va urla niciodată în gura mare despre asta. Poate și râsul în locuri publice ar trebui să vă fie mai moderat, iar băiețeala și răfuielile să le faceți în lipsa femeilor. Poate ați putea învăța să recunoașteți o femeie după sclipirea din ochi, când și de ce nu mai zâmbește lângă voi sau să aflați că singurele femei obligate să vă țină de braț ca accesoriu sunt escortele cărora le datorați bani la final, dar că trebuie să meritați femeia care vă iubește sau v-ar putea iubi. Poate nu v-ar strica nici puțină loialitate, nu doar față de cea care merge la brațul vostru cât și față de prieteni.

Ah, ceasul. Uitasem ceasul, poate cel mai frumos accesoriu la un bărbat. Puteți începe prin a învăța să-l asortați cu timpul. Cu timpul dăruit pentru ceea ce iubiți, altfel toate de mai sus sunt degeaba.

Gentilomi? Aveți mult de muncă până acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *