Vezi, mamă, că bărbații știu că femeile aleargă după bani, vezi , înainte să te lasi toată în palma lui, vezi să nu alergi după aparențe. Sunt frumoase cadourile mamă, dar rari sunt bărbații care ne mai fac nouă cadouri pentru noi și nu ne fac cadouri pentru ei. Ei oferă pe părți, ne oferă strict ce ne trebuie la momentul ăla, noi luăm și ne dorim mai mult. Noi ne oferim pe noi și se întâmplă să nu avem șansa să le trebuim în întregime, iar ei, e posibil, să nu fie pregătiți să dăruiască mai departe. Iar unui bărbat cu bani nu îi vei trebui în întregime, decât atunci când nu te va putea cumpăra. Primește cadourile, mamă, dar nu le fi cadou. Ei vor găsi de unde să mai cumpere altele, alte cadouri și altele ca tine, dar tu nu te vei mai găsi pe tine.

Ia-ți mamă, unu’ cu bani, dar să fii sigură, că știi să taci atunci când banii îl vor chema, că știi să stai singură în timp ce el numără banii și să accepți că poate nu îi numără singur. Că știi sigur că te poți pansa cu țoale și pantofi, bijuterii și hăinuri. Ia-ți dacă știi că te vei putea preface fericită în fața societății, când se întâmplă să mai vină și rândul tău să îl ții de braț pe la evenimente. Și va trebui să zâmbești, căci niciun bărbat nu va accepta ca lumea să știe că femeia de lângă el e nefericită. Ia-ți, dacă știi că ai prietene de încredere pe umărul cărora să plângi, ia-ți, mamă, unul cu foarte mulți mulți bani, dacă știi că doar banii lui te vor face fericită. Dar nu-ți lua unul DOAR cu bani mulți, că femeie ești și vei vrea mângâiere, vei vrea timpul lui, vei vrea atenție, vei da cu florile și cu parfumurile de pământ când prin palate mari și reci te va mângâia singurătatea. Vei da să cauți în altă parte și nu se va putea și cu banii lui și cu iubirea altuia. Și-atunci îmi vei plânge în brațe, mamă, și vei ofta: vai, ce complicată e viața.

Și poate le vei îndura și pe toate astea, dacă iubești așa de mult banii făcuți de-a gata, dar să te mai gândești și că e posibil să rămână fără ei, că se mai întâmplă, și abia atunci să vezi ce complicată e viața când te-ai vândut degeaba, mamă. Ție îți trebuie iubire și crede-mă, niciun bărbat, care a făcut bani mulți la viața lui, nu e prost. Niciun bărbat bogat nu va iubi femeia care a avut preț la momentul în care a întâlnit-o, oricât de bine ar fi jucat ea. N-ar fi nebun, pentru că el știe că banii te-au adus pe tine la el, iar în momentul în care va rămâne fără bani, e conștient că tu vei dispărea și atunci el va rămâne chiar fără nimic. Iar pe de altă parte, să te mai gândești, de-ar fi să trebuiască să aleagă vreodată între tine și banii lui, să te gândești sincer ce crezi că ar alege?

Nu căuta unu’ cu bani mamă, ci investește în tine. Fii ce nu îți poate lua nimeni niciodată, fii ce nimeni nu va putea cumpăra vreodată cu niciun milion de euro: fii deșteapta, demnă și loială sufletului tău. Fii poezie pentru suflet, fii frumoasă dincolo de veșminte și coafuri. Fii mai elegantă în gândire decât orice bijuterie cu nestemate. Fii acea femeie, în fața căreia cel mai bogat bărbat s-ar simți sărac și neputincios, câtă vreme nu te cumpără cu iubire.

Nu te vinde ieftin, mamă. Tu nu meriți să fii una din plăcerile lor, care vin odată cu banii lor. Nu-ți lua unul cu bani, decât dacă n-ai tu cel puțin jumătate cât el. Să ții minte, când stai pe banii unui bărbat, vei sta cum te va pune el și, de multe ori, s-ar putea să fie incomod pentru tine. Umilința, mamă, e incomodă, iar compromisurile le vei simți în coaste, cu fiecare respirație.

Ia-ți omul pentru care ești totul, nu căuta omul care ar fi același fără tine. Ia-ți omul capabil, încă, de lucruri nebunești, nu omul care își calculează iubirea. Și e drept să o facă, bietul, nici tu, să fii în locul lui, n-ai vrea să pierzi jumătate de avere. Ia-ți omul care să-ți primească iubirea, nu cel care nu mai crede în ea. Găsește omul căruia să îi tremure mâna pe cadou atunci când ți-l oferă, nu pe cel care trimite prietenii să-l cumpere pentru că n-are timp. Găsește omul care îți oferă timp din viața lui, nu pe cel care-și compensează lipsa prin bani. Găsește omul pentru care visele tale să conteze și care să scoată din tine curajul să le urmezi, nu cel care-ți scoate banii, în grabă, și ți-i dă pentru „orice ai vrea tu să faci”. Găsește omul cu care să construiești și să vă construiți unul pe altul, nu omul care a obosit de atâta construit cât să mai aibă energie și pentru ce cărămizi ai vrea tu să mai pui.

Nu-ți lua unul cu imperii, pentru care sufletul femeii e vasal. Ia-ți omul care n-are nimic, dar are inteligența și iubirea necesare să-ți construiască un imperiu. Ia-l pe ăsta, și abia atunci vei fi regină.

2 răspunsuri

 1. Un Cacat de blog cum sunt toate blogurile pro femeie , noi ne sacrificam si ținem familii si voi visați cai verzi pe pereți .

 2. Interesant
  Instinctul animalic o sa primeze tot timpul la o femeie.
  Femeile care investesc in ele sunt foarte putine, cele care sunt constiente de ele si sentimentele lor le numeri pe degete.
  Educatia din familie si cea pe care reuseste sa si-o faca o femeie sunt cele mai importante.
  O femeie este frumosa este cea care are principii in viata alaturi de un barbat santos mental si cu principii pe care nu si le incalca.
  Ca si femeie nu trebuie sa pui in discutie anumite decizii ale lui (majoritatea sunt luate in avantajul amandurora) pentru ca sunt luate pe termen lung si daca femeia vrea sa isi consulte barbatul in care are incredere, ar trebui sa nu gandeasca totul cu inima.
  Femeile care sunt frumoase exterior se pot vinde pe orice, dar foarte putine vor sti sa cunoasca, sa traiasca si sa aprecieze adevarata dragoste a unui barbat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *