Pentru mine e chiar fascinantă dinamica acestui Facebook când se declară oamenii în relație și cam ce se află sub. Sub statusul de relație, desigur.

Single. Asta mi se pare ca un fel de expunere la vitrină. Sunt singur, dar nu doar că sunt singur, sunt singur și arăt. Sunt singur și caut. Când își pune o gagică single și dau bărbații Like îmi pare că deja e un fel de casting. Mi-i și imaginez cum sar așa ca mingiuțele cu niște zâmbete tâmpe pe față: Pick me! Pick me!

In a relationship. Awww! Ea se declară moartă, coaptă, terminată, el sub papuc srl. Poți să dai like-uri, comment-uri, nu te vede nu te aude nimeni. De obicei dau like prietenele și prietenii. Și bărbații care după ce combină la tine cu flori cu vrăjeală cu alea, se trezesc într-o dimineață că ești într-o relație și dau like să nu crezi că sunt șocați, un fel de: nu era mă nimic, eram prieteni. Când de fapt sentimentul e același ca atunci când scrii rânduri întregi și când să dai enter își dă pagina refresh sau se întâmplă ceva. Și rămân în friend zone până greșește fraieru’ și stau la pândă cu umărul de oferit la necaz. De menționat, tot  In a relationship pe Facebook mai sunt și femeile care, de fapt, se vor lăsate în pace, în ciuda bărbaților ambițioși.

It’s complicated. Asta n-are treabă cu noi, e doar între ei. Când ea își pune că e complicat e un fel de: fraiere, vezi că avem o problemă. Când pune el e un fel de: mai am un pic și nu te mai suport. Oricum, ocazia perfecta pentru hienele speculante, oamenii au o problemă, puteți sări să ajutați. Are  efect și când vrei să-l faci pe fraier gelos, pentru că de obicei aici sar ăia de mai sus cu umărul disponibil, de așteptau.

Open relationship. Amândoi au voie. Liber pân’ la capăt colega. Nu sunt chiar singură cuc, dar poți să-mi scrii, poate nu-ți răspund acum că nu-i frumos, dar fii pe pace că îți răspund. Oricând pot să plec de aici în caz de ceva mai bun, fără să dau explicații. Asta e când nu e chiar ce îi trebuie ei și dacă s-ar declara în relație se numește că ar înșela. Când femeia caută. Participantul la open relationship este adesea anonim, nimeni nu-și dorește să-i scrie fraier pe frunte când se mută femeia din această relație deschisă. De menționat este că una din părți la un moment dat se scrântește când se declară closed relationship.

In a domestic partnership. Asta e maximă. E un fel de două feluri. Ne vedem din când în când, mai doarme pe la mine, mai spală vasele, mai cumpără și mâncare de la Mega. Mna, cu un suflet de om în casă, cum ar veni. Dar nu mereu. Nici eu nu sunt hotărâtă, parcă nici el nu e. Un fel de căsnicie nedeclarată care a sărit deja la partea de obișnuință. Mă mai duce cu mașina când am nevoie, îmi cară pungile, îmi permit să-i zic să ia când vine și-un bax de hârtie igienică. El simte, ea e în treaba ei. El om de treabă, vecin de obicei.

Engaged. Asta e fără discuție precedat de poza cu inel cu descrierea: și am spus DA!. Toate prietenele ei sunt în extaz cu like-uri și commenturi. Prietenele combinate bat apropouri mai departe și ăle singure plâng la filme siropoase „și astaaa s-a logodiiit!!”.  Cunoscuții: ai să-mi bag, vine altă amendă…

Married. Life goal achieved pentru ea, epitaf pentru el. Prietenii i-ar ura în comment: Odihnește-te în pace! Dar nu vor să-i bage ceartă-n casă așa că îi urează separat. Cunoscuții încă își plâng banii dați. Toată lumea așteaptă ecografia pe perete.

Divorced. Ele: „Tu ești puternică” „Meriți ceva mai bun” „N-a fost să fie” „Capul sus, iubita” „Nu te-a meritat niciodată”.  Ei: „Era și timpul, frate”,  „Bun venit în club”, „Da-le dracu că-s curve toate”, ”Nu știu cum ai rezistat atât”, „N-ai vrut să asculți de fratele tău când ți-am zis că nu e combinație”. Și de aici să te ții la check-inuri și poze cu câte două pe-un genunchi. Ele revin pe piața Facebook, selfie-uri, look nou, mai slabe, mai aranjate. Delicios. 😀

Widowed. Sunt îndurerată și am și „zestre”. Caut om să mă ajute cu pomenile anuale. Like-ul la asta s-ar traduce un fel de  „Mărioară văduvă, hai să plângi sub plapumă.”  Oricum, doamne ferește!

Și mai sunt și oamenii fără status de relație pe Facebook. Da, da. Pentru că niciun semn de relație pe Facebook înseamnă că au o relație sănătoasă. Cică.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *