Mai ho, mă, puternicelor!

Nu le mai suport p-ăstea independentele, emancipatele, puternicele de fac ele și dreg ele și au ele 3 rânduri de coaie în plus față de amărâții ăștia de bărbați și au descoperit ele coada la prună. Cred că dacă mai citesc o dată aia cu „cel mai înțelept lucru pe care îl poate face o femeie este să nu aibă nevoie de bărbat”, încep și arunc după ele. Cum adică, mă, deșteapto care ești tu, cum adică  n-ai nevoie de bărbat? Dar de ce ai nevoie, de animale de companie? De înghețată și de Titanic? De ce ai nevoie, iartă-mă că te întreb? Ah, se rezolvă orice fel de nevoie la cumpărat de țoale. Mda, bine. Scuză-mă.

Ca o paranteză, că nu pot să mă abțin. V-am zis că a apărut specia nouă. Independenta întreținută.  Speculantă la bază. Știți voi cum îi zice în termeni populari. Dar nu se mulează ea, duamna, pe trend? Ei zic să le dea și lor o ocupație, să nu îi mai toace la cap. Și acum, că e moda așa,  fiecare muiere trebuie să aibă un minim de rost în viață. Nu contează că se pricep, că nu se pricep, sunt toate afaceriste pe toate domeniile, orice rahat atins de mână de femeie merită să fie vândut și cumpărat. Își fac toate linii vestimentare și te sperii când vezi buline, dungi și imprimeuri toate la un loc, se pricep toate la artă. Își deschid saloane, dar n-au tuns în viața lor un fir de păr. Se apucă de comerț și strategii elaborate, dar ele n-au negociat în viața lor o chită de pătrunjel, n-au vândut în viața lor o agrafă de păr, orice. Și tot pe tine cade beleaua să îl preiei. Se apucă de business d-ăla greu, dar când le scoți în oraș, trece ziua și ele nu se hotărăsc să aleagă între sălățica x sau sălățica y. Dar ele se pricep la decizii. Și dup-aia le vezi în faliment și bine ar fi să fie pe banii prostului, că dacă se dau afaceriste pe banii lor, le vezi depresive pe xanax. Bașca, (revenind la duamnele curat independente) majoritatea sunt și ele singure și n-au și ele un creștin să le mângâie în păr. Ai mă, biata! Înveli-te-ar independența asta a ta noaptea!

Nu mai e bun de nimic bărbatul, mă, în ziua de azi,  eu nu știu cum dracului îl mai lăsați și pe el să doarmă în pat și nu în rastelul de pantofi, nu știu de ce mai ieșiti cu ei pe stradă, că oricum sunteți prea bune și însevă suficiente.  Adică ce-ai putea să mai  faci cu un bărbat, când „we run the world” și dansăm fericite pe „all the single ladies”. Amuzant e că Beyonce chiar e divă și are și familie și ea a avut proasta inspirație să îi trebuiască bărbatul. Dar nouă, nouă de ce dracului ne-ar mai trebui un bărbat? (Oare d-aia crește numărul magazinelor online cu produse pentru iubit?)

Ăstea sunt ălea de își iau copiii și pleacă și te lasă cu mâna la inimă  pe la jumatea vieții, că s-au ajuns și nu le mai faci fericite. Sau de independente ce sunt, nici nu mai apucați să vă vedeți, doar dacă vă treziți din greșeală noaptea din somn. Dar tot ele sunt ălea nefericite și tot tu ești porcul. Și dacă nu se întorc, că de obicei se întâmplă să își dea seama că nu-s chiar așa independente pe cât cred, și prost să fii să le mai iei înapoi, ele își găsesc că na, sunt femei și tu intri în clubul divorțaților cu câte două pe-un genunchi, dar fără rost.  Păi să nu-ți vină să arunci după ele?

Și pe partea cealaltă, ce curaj să mai aibă și omul să mai vrea familie, când tu n-ai niciun fel de nevoie de el? Mă, măcar dacă ții așa la sufletul tău, te mai faci și tu că nu poți să deschizi un borcan, îi mai dai și lui o pungă să care, îl mai rogi și pe el să se uite sub capotă. (desigur, doar dacă ai avut nefericita idee că ți-ar trebui vreun bărbat pe lângă tine) Nu, prietene. Ele se descurcă, ele știu tot, ele știu să repare tot, să facă bani, să țină casa, să de toate.  Tu ești zero. Eventual mai ești bun de sămânță, dar dacă e ambițioasă, se descurcă și fără tine, nu e problemă.

Da, mă, să fii independentă financiar, să îți dorești să ai realizări, să poți să ridici capul din pământ și să poți să te desparți liniștită dacă nu mai merge, fără să fii nevoită să înghiți mai mult decât vei. Dar să o faci pentru că nu mai merge și pentru că ai încercat, nu pentru că ești tu a mai puternică și duci și te descurci și ți se năzare. Da, să nu depinzi de nimeni, nu numai de bărbați, dar de bărbat știi că ai mai multă nevoie decât îți spun eu că ai. Te-ai tâmpit? Fii independentă, nu dusă cu capul. Fii puternică, DACĂ trebuie să fii și, crede-mă, nu îți dorești să ajungi să fii într-adevăr aia puternică. Trezește-te, vibratoarele nu fac copii, câinii nu înlocuiesc bărbații, iar hainele degeaba se așază bine pe tine, dacă nu ești frumoasă în ochii cui trebuie. E capcană, prietena, pusă de oamenii ăia deștepti și tu îți prinzi fericirea în ea.

V-ați emancipat până v-ați scurtcircuitat. Și eu care vă scriam de supt, când poate trebuia să vă scriu de lins… Poate așa ați fi fost de acord, că văd că bărbații nu vă mai ajung la nas.