Nu e cool deloc să fii răsfățată. Și nu e super să fii răsfățată și proastă. Când le văd cum se gudură când le spune câte vreunul că sunt răsfățate sau că sunt fetele lui tati, mi se ridică părul în cap și îmi vine în minte epica secvență din Asta seară dansăm în familie : „Mă tu cărți citești?” Și ea, așa, răsfațată și miorlăită: Nu, cititul m-adoarme. (Super, zise escrocul în gândul lui.)

Nu e cool, soro, să fii răsfățată și știi de ce nu e? Pentru că, împotriva logicii tale de femeie deșteaptă, bărbații nu caută femei să le răsfețe sau să te răsfeți tu pisicită pe lângă ei. Nu, asta e în mintea ta plictisită și obosită de răsfăț. Pentru că, surpriză, bărbatul ăla pe care ți-l dorești tu, ăla pe cal alb care să te răsfețe, nu caută accesorii. Caută femeia care să îi merite răsfățul, iar cu pisiceala cu care scoți tu bani de la taica-tau nu merge. Știu că tac-tau și internetul te-au învățat că în spatele unui bărbat puternic stă o femeie, dar fii tu sigură și să-i zici și lu’ taica-tău că sigur nu stă o femeie ahtiată după cluburi, care nu face nimic. Pentru că, eu, dacă aș fi bărbat mi-aș lua o golancă, nu o rasfățată.

Știi de ce nu e cool să fii răsfățată? Pentru că o sa te răsfeți și cu iubirea omului, pentru că o sa trântești, și-o să țipi și-o să pleci că „te-ai săturat” și că „nu te mai simți femeie” atunci când el nu o să mai poată din diferite motive să îți mai suporte răsfățul. Pentru că, ce să vezi, se mai întâmplă în viața asta să nu fie mereu bine. Pentru că binele nu pică din cer, binele se construiește și se menține cu eforturi, iar tu, răsfățato, tu știi si tu că la plăcinte ești înainte la război înapoi. Și știi cum te-ai numi atunci, te-ai numi povară pe bietul om și cu gura mare pe deasupra.

Știi de ce? Pentru că bărbatului ăluia, la care visezi tu, nu îi vor trebui copile care să bată din picior și să plece, nu îi vor trebui fetițe care să își schimbe așteptările așa cum își schimbă parfumurile, în funcție de ce a mai apărut nou sau ce s-a mai discutat în grupul ei de prietene că se poartă. Bărbatul ăla la care visezi tu, e posibil să aibă și alte priorități decât să facă din orice zi o sărbătoare națională, în care tu să fii încununată și iubită și apreciată la fiecare 5 minute, e posibil ca scopul lui principal în viața să nu fie ca tu să strălucești din orice unghi.

Pentru că tu ești femeia egoistă, care cere, cere, cere afecțiune, bani, cadouri, raportul, poziția, compania. Tu ești femeia cu care s-ar pomeni, la o întâlnire importantă, cu o criză de personalitate sau de gelozie, că n-a răspuns, că n-a făcut, că a uitat. Pentru că tu ești femeia „de ce” , femeia cu întrebări multe dar care nu se întreabă niciodată pe ea. Tu vei fi femeia nefericită pentru că premisele fericirii tale nu există în lumea reală. Tu ești femeia fericită cu începuturile, tu ești femeia care se simte femeie câtă vreme reprezinți totul pentru el, la orice mișcare, la orice discuție, la orice plan. Tu ești femeia care caută îndrăgostirea, nu iubirea. Tu ești femeia care nu știe să iubeasca, femeia care se iubește doar pe ea, care ești acolo, lângă el, din nevoia de a te simți femeie, validată și apreciată.

Pentru că tu ești femeia slabă, răsfățato, ești femeia care nu va putea să fie singură niciodată. Ești femeia care sare dintr-o relație în alta, fără să fi făcut curățenie după prima. Ești femeia șantajistă, care creează intrigi adolescentine din nevoia de atenție, care își măsoară valoarea în funcție de câți bărbați o doresc. Ești femeia care se răzbună prostește cu prieteni de-ai lui, ești femeia pentru care nici copiii tăi nu vor fi mai importanți ca tine. Vei manipula ieftin și doar din capriciu. Ție îți vor trebui mereu confirmări, explicații, ție trebuie să îți repete la nesfârșit că te iubește. Superficială. Vei iubi din egoism, din nevoie, din disperare, din lipsă. Tu nu vei intra într-o relație pentru tine sau pentru VOI, tu vei ști că îți trebuie cineva care să te facă fericită, de aia vei avea și încercari multe. Tu și femeile ca tine le veți fi oferit lor titlul de porci, iar voi sunteți cele cărora porcii le-au oferit titlul de curve.

Vezi, de ce nu e cool să fii răsfățată? Lasă, le spun eu: nu dragilor, ele nu sunt curve. Ele sunt doar slabe, dependente emoțional, rătăcite printre așteptările lor, sunt naivele purtate de egoism. Tocmai ele n-ar putea să fie curve, căci curvele sunt femei puternice și deștepte, care și-au reprimat nevoile afective.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *