De ce să nu se îndrăgostească? Pentru că în momentul în care femeia s-a îndrăgostit, a depus armele și s-a aruncat cu toate așteptările în brațele bărbatului, existând șansa ca acel bărbat să nu aibă reflexe. Și vai, cum cade săraca! Femeia îndrăgostită e ca femeia beată, spune tot și apoi când îi trece, regretă. Se apucă să trăiască clipa și apoi dă cu amintirile de pământ și își cârpește demnitatea închisă-n casă. Femeia puțin amețită de îndrăgostire, va insista cu shotu-urile de trăire, până va cădea sub masa realității. Femeia beată de îndrăgostire nu va ține bine poteca și adesea o va lua pe drumuri departe de ea și de drumul pe care și-l fixase în viață. La fel ca femeia beată, depinzând de nivelul de îndrăgostire, nici de întins pe spate nu va mai fi bună, până și bărbatul îl va atinge stângace și îi va zâmbi tâmp. Și pe bună dreptate, ce să faci cu femeia care nu mai e în stare să fie femeie?

Femeia îndrăgostită, beată de euforie, își pierde cel mai ascuțite simțuri ale ei, intuiția, agilitatea, își pierde inteligența din privire, își pierde atuu-urile cu care intrigă, își pierde femeia din ea. Iar în momentul în care a avut ghinionul să dea de omul care vede vulnerabilitate și slăbiciune în beția ei de îndrăgosteală, va fi folosită în cel mai josnic mod posibil. Va fi pierdută. La propriu, nu se va ma găsi pe ea, decât atunci când va apărea cineva care să-i adune bucățile și să o întregească, un om bun care să treacă și să o care pe brațe acasă înapoi, în femeia din ea. Însă, aici din păcate, intervine șansa. În momentul în care femeia s-a îndrăgostit, devine a nimănui. Partea bună e că, orice mahmureală, oricât de grea ar fi, trece, cu sau fără oameni buni pe lângă.

Femeia îndrăgostită nu aude, nu vede, nu simte când intuiția îi dă ghionturi. I se va scurtcircuita radarul și se va trezi printre bărbați iresponsabili și deloc hotărâți când vine vorba de suflet de femeie. De ce? Pentru că e probabilitatea e mai mare să găsească unul d-ăsta. Femeia îndrăgostită va satisface fiecare nevoie, fiecare moft al bărbatului, o va îngenunchia în toate modurile, dacă are ghinionul să îngenuncheze în fața cui nu trebuie și el va mai cere și ea va da în continuare până când nu va mai avea ce sau până când se va trezi. Îi va deveni mamă, iar atunci bărbatul, fie va deveni dependent de ea și se vor afla într-un parteneriat de tipul „tu mă speli pe spate, eu te spăl pe spate, dar mai mult tu pe mine”, chiar neconștientizat, lucru care n-are legătură cu iubirea, ori el va lua acțiunile ei ca și cum i s-ar cuveni, iar așteptările ei de femeie, vor fi călcate în picioare. Brusc, ea se va trezi din îndrăgostire sau va apărea cineva să o trezească, el nu se va mai simți iubit și uite așa au pierdut timpul, pentru că, ce să vezi, nepotrivire de caracter. Nepotrivirea ca nepotrivirea, dar ce ne facem cu frica ce a fost sădită în ea, în el?

Femeile deștepte nu se îndrăgostesc, femeile deștepte iubesc. Iar partea bună când vine vorba de iubire, este că poți să iubești oricât de mult și să arăți doar atât cât trebuie. Când iubești, poți să iubești liniștit, indiferent de ce ar face celălalt, poți să iubești și să te iubești, în același timp. Când ești îndrăgostit, alegi din frică, însă când iubești, frica ți-e străină.

Nicio femeie deșteaptă nu își va așeza speranțele pe brațele unui bărbat iresponsabil și nehotărât, nicio femeie, dacă a ajuns să fie femeie, nu va mișca un deget din fotoliul ei confortabil până nu va mirosi încredere. Poți să îi faci florărie în casă, să îi așezi bijuterii la picioare, ea nu va schimba nimic mai mult decât piciorul peste care stă piciorul celălalt, dacă nu simte că ești acolo pentru ea, dacă nu simte că gesturile îți sunt ediție limitată, dacă bănuiește că la blocul de lângă mai e altă femeie cu același maldăr de flori și aceleași bijuterii la urechi. O femeie deșteaptă se va mișca doar cât să te îndemne pe tine să te miști. Să faci următorul pas sau să faci pași.

Atenție, o femeie deșteaptă! La polul opus nu stă femeia proastă, poate fi chiar femeia inteligentă. Orice inteligență poate păli subit în fața îndrăgostirii. Dar despre femeia deșteaptă, dacă devine sau cum devine sau dacă se naște așa, voi vorbi în articolul următor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *