Și fără el și fără un dinte

Mă pregăteam să ies afără și să onorez o invitație la cafea, suc, ce mai beau oamenii când ies. Și mă pregăteam cum se pregătesc femeile, 3 ore în baie, 2 în șifonier, apoi iar în baie. Cam pe la jumătatea pregătelii, au! Mă ia o durere. Zic, hm… Oi fi băut rece. Mă mai învârt puțin, au! iar…Un „au” mai mare. Trăgeam dresul pe mine și făceam vocalize. Dacă mă filma careva, eram de râsul curcilor. Râs, râs, dar mă luase cu plâns. Nu mi se mai întâmplase vreodată, o singură carie am avut în toată viața mea și aia cică fusese tratată. Mă durea o măsea, dar o simțeam în jumătate de cap, nu mai știam de unde vine și unde se duce, cert e că în două ore eram numai bună de nimic.

Zic gata, hai să sun omul să îi explic să nu mai bată drumul, dacă nu cumva era deja pe drum. Și acum ce să-i zic? Că m-a luat din senin? N-ar fi crezut. „Cine știe ce altă variantă mai bună a apărut între timp”-ar fi gândit oricine în locul lui. Că m-a luat durerea de acum două ore și am fost ambițioasă și am crezut că trece pentru că îmi doream mult să mă întâlnesc cu el și n-a trecut și îi zic abia acum? Normal că nu puteam să îi zic că îmi doream mult să mă întâlnesc cu el. Oricum ar fi sunat a gogoși. Mă, și mă durea și nu puteam decât să înjur doctorul ăla de s-a făcut că mi-a tratat măseaua și și-a bătut joc acum de ce putea să fie fericirea mea. Și cum ar fi să îi zic eu omului acum, după 5 zile, că oricum nu a mai dat niciun semn de atunci: ”Hei, bună, mi-a trecut măseaua, mai e valabilă invitația?”. Aiurea. Nu știu dacă mi-a dat block, dar normal că n-a crezut. Mna, ghinion de neșansă. Prima impresie am ratat-o.

Dar amuzant era că eram pregătită, aranjată, tot, dar cu față de ziceai că murisem. Și cu mâna la falcă. Uite și tu, femeia. Asta nici când moare nu poate să moară urâtă. Dar nu m-am amuzat mult, că mă atenționa măseaua: Alo, avem o problemă aici și nu mă interesează de viața ta amoroasă! Păi care viață amoroasă, nu vezi că nu mă lași să am? Oricum, în baza karmei, doctorul ăla o să moară singur și nefericit.

Și acum că rezolvasem cu domnul și cu ceea ce se numește a fi o iubire imposibilă și neconsumată, pun iar mâna pe telefon să îl sun pe Mihai-care-o-scapă-pe-Andra-din-belele-mereu. Îi explic de vreo 3 ori, să înțeleagă de ce mor. El era într-un loc cu zgomot de fundal, nu înțelegea. Eu îi ziceam:

-Mă, n-am născut până acum, dar dacă supraviețuiesc durerii ăsteia, nu mă mai doare nimic niciodată.
-Ce zici fată acolo? Naști??
Râsul-plânsul era, ce să mai!

-Măseauaaa! Moor! Unde mă duc?
-Păi stai, ușor, ce ai pățit?
-Păi a fost carie și i-a pus plombă și dup-aia m-am mai dus peste nu știu cât timp și a scos nervul și acum iar aceeași măsea! Îmi vine să o scot singură cu patentul! Eu la ăla nu mă mai duc!
-Hai lasă-mă să dau telefon și îți zic.
Mă sună înapoi:

-Gata, am rezolvat. Ți-am făcut programare pentru mâine. În mod normal aveau loc abia peste două săptămâni, dar i-am explicat că este urgență și ți-a făcut loc mâine. Intri la ei pe site, dentalprogress.ro dacă vrei să vezi mai multe detalii. Oricum, du-te cu încredere, Cosmin Dima e prieten cu mine și nu te trimit aiurea. Mi-a zis să iei un Nurofen Forte pana maine și dacă nu îți trece să îi spun.

Eh, și vă scriu acum după 5 zile să vă explic minunea. Domn doctor de dinainte, mi-a tratat acea carie de m-a rezolvat. De două ori. Când m-am dus prima dată nici nu se vedea prea bine, doar mă durea ușor, din când în când. Apoi, ce să vezi, era o carie mai profundă decât a crezut el, așa că a zis să scoată nervul. Hai s-o facem și p-asta. A scos nervul de n-a mai putut, astfel că ce a rămas acolo s-a infectat până la os. Și, dacă acum un an, urlam mândră că nu am nicio carie în gură, uite-mă acum fără o măsea, pentru că acel domn doctor „nu a crezut că e atât de profundă” caria care abia se vedea. Și fix acum când eram pe cale să găsesc fericirea ☺). Râdem, glumim dar, pentru ce mai sunt stomatologii ăștia fraților, dacă nici măcar o obturație de canal nu mai știu să facă? Eventual să și rămâi cu dinți în gură, dacă se poate. De ce te mai numești stomatolog, dacă plec tratată și mă întorc mai rău?

Așa mi-am dat eu seama că nu ai voie să te joci cu sănătatea și să intri într-un cabinet de stomatologie fără recomandare, nici chiar pentru cele mai mici probleme. Poate acum încă aveam măseaua mea bună și nu era necesar un implant dentar, dacă nu intram de capul meu într-un cabinet din drum. Da, urmează să programez inserarea unui implant dentar din titan, pentru că, evident, nu pot sta știrbă în floarea vârstei.

Poate Dental Progress nu e cea mai ieftină clinică, însă pe termen lung ai mult mai mult de câștigat atunci când te tratează oameni profesioniști, care investesc constant în ei și în clinică. Oameni responsabili, cărora le pasă și care „nu cred” lucruri atunci când vine vorba de sănătatea pacientului, ci știu sigur. Iar pentru asta merită fiecare leu.

Recomand cu toată încrederea Dr. Cosmin Dima și Dental Progress pentru orice fel de tratament fără durere, pentru profesionalism și pentru că acolo nu ești „încă un pacient și plec acasă”. Pentru că aici se fac lucrurile la standarde internaționale, ceea ce mi se pare foarte important pentru o țară care a rămas în urmă cu progresul.

Revin cu detalii după implant.

P.S. Au o super sală de așteptare, zici că ești la Schonbrunn, deși n-ai timp să te bucuri prea mult de ea.