Filmul ca filmul, dar e 2016, prieteni. Femeile nu se mai mărită din obligație, pentru că așa e cutuma și nici nu mai înșală ca să se salveze, ci că au chef. Astăzi lucrurile se fac asumat și din toată zarva care s-a creat din cauza părerii mele insensibile din jurul acestei capodopere, trag concluzia că sunteți mai adormite ca Frumoasa din Pădure și că aceste filme sunt adânc înrădăcinate în voi și mi se face milă, pe cuvânt. Sunteți atât de femei încât nici n-ați observat că nu despre calitatea filmului era vorba în articolul precedent și simplul fapt că ați reacționat în halul ăla, nu cred că avea legătură cu filmul în sine ci cu faptul că cineva atentează la credințele voastre. Drace, parcă am vrut să vă schimb religia și cred că dacă încercam, tot nu era așa grav. Nu vă mai salvează nimeni azi, pentru că de la Titanic încoace s-au făcut filme cu femei fatale care conduc ele nave spațiale și salvează lumea, de la Titanic încoace se defilează cu femeia puternică și nu aveți cum să fiți și femeia puternică și să vă salveze unul material și altul emoțional. N-am treabă cu filmul, cu actorii, cu regizorul, cu Oscarul, ci cum vă îngrămădiți voi spre nefericire. Degeaba vă rupeți tocurile ziua 8 ore dacă seara visați la cai verzi pe pereți. Înțelegeți? Se numesc conflicte interioare.

Nu mă așteptam să fiu lăudată sau apreciată în vreun fel pentru pălăvrăgeala mea vis-a-vis de Titanic, nu mă așteptam să vină femeile și să îmi ridice statuie, dar nu mă așteptam nici să fie atât de adormite. Sunt șocată! Vedeți, asta e problema, că de când suntem mici ni se spun povești cu zâne și cu eroi și apoi ni se dau Titanice și siropenii americane comerciale, în care ne mutăm cu toate speranțele noastre de femei și apoi ne căutăm eroii prin realitate și curajul lor, iar ei pe partea ailaltă, ei își caută vedetele porno și femeile puternice și, ce să vezi, s-a luminat afară, treziți-vă!

Povestea asta, pe fond românesc și în contextul de astăzi, n-ar avea cum să existe. Păi încearcă tu să-i sufli combinația unuia de pluseză nu cu diamante de regi, măcar cu Michael Kors și Louboutin, când dacă tu ai 10 parai în buzunar, ea nu că nu te lasă să o pictezi tu goală, mă, nici nu te aude, nici îmbrăcată cu șubă și căciulă în cap, pe stradă, nu stă lângă tine. Pentru că, surpriză, e lângă ăla pentru că asta își dorește. Și dacă se întâmplă cumva să fii în rolul lui Jack și să o iubești, poți să îți pui tu ștreangul de acum că ea are prinți moștenitori de făcut.

E frumoasă povestea de iubire pentru pipițele trofeu, chiar dacă stă ea frumușel și drăgălaș, seara la Titanic, se face lumină afară și are programare la salon, dup-aia i se face foame și așteaptă nenea cu seria 7 să treacă să o ia și să ciugulească și ea ca vrăbiuța o ceva pe Șoseaua Nordului. Și dacă tu ești ăla care îi parchează lui nenea mașina, dacă te calcă, se uită urât la tine că i-ai stat în drum, dacă dai cumva să intri în vorbă, te și scuipă ca-n Titanic. Și dacă totuși se întâmplă să-i pici în vreun fel, te ia cu fetele în excursie la Barcelona dar cam atât, că mai mult nu riscă. Și uite ce nasoală e viața și pentru ea, că te iubește dar nu poate să moară de foame cu tine, prin a muri de foame înțelegând că va fi lipsită de rufe scumpe și excursii și toate cele și pentru tine că nu o să poți niciodată să i le oferi, nici dacă te apuci să dai la lume în cap pe stradă. Oricum, în timp ce tu te chinui, ea își mai face niște poze d-alea tipice prin Mauritius, știi, întinsă pe spate, cu palmierul între fese, cu mâna deasupra capului. Mă și întrebam la un moment dat dacă la recepție le dau vreun ghid de pozat pe palmier și un fotograf. Dacă le schimbi capul din poza, e aceeasi poza. Evident, el nu apare niciodată în poză, ori că e vreun însurat și îi strică ăluia casa, ori că e vreun bătrân, ursuleț pardon, și îi rupe mă-sa capul când ajunge acasă că descoperă că nu o trimiseseră cu jobul acolo.

Și atunci cum să nu îmi dau palme și să mă pufnească râsul la Titanic când Rose a noastră transpusă în 2016, te întreabă întâi la ce restaurant o duci și dup-aia îți dă block dacă nu îi convine, când dacă ar găsi un Cal și-ar salva toată familia și poate să facă Jack serenade la balcon și să meargă pe coate că ea nu se descalță de Jimmy Choo și nu se dezbracă de Marc Jacobs pentru că știe că Jack n-are de gând să moară curând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *